foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

link naar clubkleding.

Wie of wat is Pallas '67

Atletiekvereniging Pallas ’67

Pallas '67 is een atletiekvereniging voor inwoners van Wageningen en wijde omgeving. Wij zijn open voor iedereen vanaf 6 jaar die atletiek en duurloop wil beoefenen. Kom meedoen: man of vrouw, recreant of wedstrijdatleet, hardloper, speerwerper of hoogspringer. Wij bestaan al sinds 1 april 1967 en zijn aangesloten bij de Atletiekunie. Ons eigen clubhuis is op 2 april 2016 geopend, zie Clubhuis.

Brochures, lid worden en het Pallasweb

Wil je, als toekomstig of huidig lid van Pallas ’67, meer informatie over de vereniging? De speciale informatie voor de jeugd en hun ouders staat in de Informatiefolder jeugd en op de pagina jeugd op de website. Ook voor volwassenen is er een Informatiefolder volwassenen. Denk je erover om lid te worden, dan kun je ter kennismaking 4 keer vrijblijvend meetrainen. Wil je lid worden van Pallas '67, meld je dan online aan via het aanmeldformulier of print het formulier eventueel uit en stuur het op naar de ledenadministratie: Pallas '67 p.a. Boeslaan 39, 6703 EN Wageningen.

Als je lid bent geworden, heb je toegang tot het besloten Pallasweb. Het is leuk als je hier een profiel opstelt en een foto plaatst. Zo dient het (besloten) Pallasweb als een smoelenboek. Via Mijn Groepen kun je je aanmelden voor de homepages van bepaalde trainingsgroepen en daar deelnemen aan de discussies of naar het trainingsprogramma kijken. Je trainer is daarmee ook altijd op de hoogte van je emailadres en kan zo makkelijk een email sturen naar zijn of haar groep. Ook hebben we dan bijvoorbeeld telefoonnummers van ouders in geval van nood.

Waarom heten we Pallas?

Pallas Athene is de naam van een godin uit de Griekse mythologie. Zij was een dochter van de oppergod Zeus en waakte over de stad Athene. Er werden ter ere van haar talrijke feesten georganiseerd.

Het bekendste feest, de Panathenaeën, keerde jaarlijks terug en één keer in de 4 jaar werd het heel groots gevierd met spelen gedurende een week. Dit was het feest waarbij religieuze festiviteiten werden afgewisseld met wedstrijden zoals hardlopen en hoogspringen.

Het begon midden in de nacht met een fakkelloop. De spelers moesten in estafettevorm naar het altaar van Athena op de Akropolis. Hier heeft Pallas ’67 haar naam aan te danken en hebben we heel veel jaren een speciale band met de fakkelloop op 4 mei gehad.

Sedert 2011 loopt een Pallas-team de Fakkelestafette Eindhoven-Wageningen in de nacht van 18 op 19 september. De route volgt de “Hells Highway”, dezelfde route die de geallieerden aflegden bij de bevrijding van het zuiden van Nederland tijdens Operatie Market Garden. Hierbij wordt het vuur, dat door fietsers uit Eindhoven in Bayeux (Normandië) is opgehaald, naar Wageningen gebracht. Daarmee wordt het bevrijdingsvuur op het 5 Mei plein ververst

Trainingen bij Pallas ’67

De meeste van onze trainingen beginnen op de atletiekbaan van Sports Centre de Bongerd, Bornsesteeg 2, 6708 PE in Wageningen. Sinds 2006 hebben we hier kunststofbaan voor de baantrainingen. Wij organiseren ook wedstrijden voor volwassenen en voor de jeugd. Potentiële leden kunnen 4 keer vrijblijvend meetrainen. Kijk voor meer informatie over de trainingstijden van de verschillende groepen en een kennismaking met de trainers bij trainingen volwassenen en trainingen jeugd.

Lidmaatschap en contributie

Ons relatief lage contributiebedrag is afhankelijk van de leeftijdscategorie en van het gewenste lidmaatschap.

Leeftijdscategorieën

Hieronder is de globale indeling aangegeven voor de leeftijdscategorieën die door de Atletiekunie gehanteerd worden. Een (jeugd)lid gaat per 1 november van het jaar, bij de start van het indoorseizoen, naar de nieuwe categorie. Een uitzondering geldt voor de masters. Je wordt master op de dag dat je 35 wordt.

Wedstrijdlicentie

Een wedstrijdlicentie is nodig om aan officiële wedstrijden van de Atletiekunie mee te doen. Voor pupillen en junioren is lidmaatschap altijd inclusief een wedstrijdlicentie, daarom zijn voor hen de kosten van de licentie al in de contributie opgenomen.

Voor volwassen leden is een wedstrijdlicentie vrijwillig. Een licentie is nodig om mee te doen met officiële wedstrijden. Volwassen leden met wedstrijdlicentie noemen we senioren (20 t/m 34 jaar) of masters (35 jaar en ouder). Volwassen leden zonder wedstrijdlicentie heten recreanten.

De contributie over het jaar 2018

Categorie,
optie
Contributie
(€ per jaar)
pupillen en junioren       105,00
ASS-groep       120,00
senioren, masters en recreanten       120,00
bosleden   55,00
vrijwilligers  
donateurs    25,00
wedstrijdlicentie voor
volwassenen (optioneel)
23,00
(onder voorbehoud van wijzigingen)

Nieuwe leden betalen éénmalig € 7,50 aan inschrijfkosten (aan de Atletiekunie).

Bosleden maken minder gebruik van trainingsfaciliteiten. Ze trainen namelijk in het bos en niet op de atletiekbaan van de Bongerd. Daarom betalen zij een lagere contributie.

Vrijwilligers maken geen gebruik van trainingsfaciliteiten, zij betalen geen contributie.

Bij aanmelding betaal je voor het eerste jaar alleen voor de maanden die nog te gaan zijn in het jaar. Dus als je in november lid wordt, dan betaal je alleen voor november en december. Per 1 januari van het daarop volgende jaar wordt een volledige jaarcontributie betaald.

Gezinnen met meer dan 2 leden krijgen korting via het familielidmaatschap. Het familielidmaatschap is geldig als meer dan 2 personen op hetzelfde adres woonachtig zijn en contributie betalen. Vanaf het 3e gezinslid wordt € 10,- p.p. terugbetaald in januari van het contributiejaar, nadat alle contributiebedragen van die familie zijn ontvangen. Vanaf het 3e gezinslid wordt een bedrag van € 5,- p.p. terugbetaald in januari (van het contributiejaar, nadat alle contributiebedragen van die familie zijn ontvangen), indien deze persoon Boslid is.

 

De gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat ook inwoners met een laag inkomen kunnen sporten en uitgaan.

Daarom is er het “Ik doe mee’-fonds. U kunt met het "Ik doe mee"- fonds per volwassene tot € 150,- per jaar vergoed krijgen voor het gebruik van diverse voorzieningen en per kind zelfs tot € 250,- per jaar. U kunt zich aanmelden voor het "Ik doe mee"- fonds.


Opzegging van het lidmaatschap van het komende verenigingsjaar dient te gebeuren voor 1 december van het lopende jaar, bij de Ledenadministratie. Bij opzegging wordt er geen contributie terugbetaald.

Overige informatie

Voor alle leeftijden is er clubkleding beschikbaar.

Zes keer per jaar wordt samen met de studentenatletiekvereniging Tartlétos de Wageningse Atletiek Krant (WAK) uitgebracht.

De website van Pallas ’67 wordt frequent voorzien van nieuwe informatie over de organisatie, activiteiten en nieuwtjes. Kijk bijvoorbeeld in de Agenda of bij het Archief. Ook is er een speciale pagina voor het clubhuis.

Ook uitslagen van wedstrijden, zowel door Pallas ’67 georganiseerd als door andere verenigingen, komen op deze website te staan en zijn door iedereen te raadplegen. Onder het kopje 'diversen' zijn onder andere de looproutes te vinden die in het kader van Wageningen 750 zijn uitgezet.

De vereniging heeft ook een beleidsplan. Kijk via de 'log in' op Mijn Pallas (alleen voor leden) hier wat het bestuur voor plannen heeft voor de komende jaren.